Fritézy

Do chrumkava vysmažené, zlaté, šťavnaté – s fritézou máte úspech zaručený. Vyberajte fritézy s olejom, fritézy bez oleja alebo multifunkčné fritovacie hrnce. Zistite, čo je pre vás to pravé.

Aplikované filtre

Zmazať všetky filtre

zelena-18
Farba

Zobrazujeme 0 výsledkov Použite filter pre spresnenie požiadaviek.

O kategórii

Ako vybrať fritézu

  • Veľkosť: Ujasnite si, koľko miesta na fritézu máte a či ju vlastne máte kam dať a pripojiť. Dôležitá je teda aj dĺžka kábla.
  • Objem: Čím väčší objem tým viac hladných krkov zasýti.
  • Funkcie: Premyslite si, či chcete len vyprážať, alebo aj pripravovať iné pokrmy.

Ak si ujasníte tieto tri parametre, môžete sa presunúť k základným druhom fritéz.

Klasické fritézy

Klasická fritéza používa na vyprážanie olej. Pripravíte na jej všetky klasiky od hranoliek cez langoše až po rezne.

Nevýhodou fritézy s olejom je zložitejšie čistenie a nie úplne zdravá príprava pokrmov.
 

Teplovzdušné fritézy

Teplovzdušné fritézy si poradili s nezdravou prípravou na oleji a sú to vlastne fritézy bez oleja. Vyprážajú totiž na teplom vzduchu. Pokrmy sa tu pripravujú podobne ako v klasickej teplovzdušnej rúre avšak s fritézovým nádychom chrumkavosti.


Multifunkčné fritézy

Multifunkčné fritézy vynikajú svojou viacúčelovosťou. Zvládne nielen vyprážanie, ale aj pečenie, rozmrazovanie, grilovanie či zapekanie.


Vychytávky, ktoré uľahčia vyprážanie


A pri výbere fritézy nezabúdajte tiež na tieto užitočné typy:

  • Skúste siahnuť po fritéze s viacerými zónami – pripravíte tak viac druhov surovín naraz.
  • Priehľadný poklop – na svoje vyprážané mäsíčko budete vidieť od začiatku do konca.