Ponorný varič G21 Maestro sous-vide na vákuové varenie umožňuje jednoduché ovládanie pomocou 4 dotykových tlačidiel alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie G21 Smart Home.
G21 Maestro sous-vide ponorný varič
- Ponorný varič Sous-vide s možnosťou pripojenia na Wi-Fi
- Materiál: odolný plast, kovová varná špirála
- Rozmery (š × v × h): 75 × 345 × 100 mm
- Hmotnosť: 0,84 kg
- Dĺžka kábla: 0,9 m
- Príkon: 1 200 W
- Napätie: 220-240 V
- Výkon: 900 W
- Teplotný rozsah: 0 °C - 90 °C
- Presnosť teploty: ± 0,1 °C
- Maximálny objem nádoby: 30 litrov
- Čierny dizajn
Buďte hviezdou kuchyne
Varič sous-vide G21 Maestro s Wi-Fi je elegantný spotrebič na domáce aj profesionálne použitie, ideálny na varenie vo vákuu pre dokonalú chuť a vôňu jedla. Telo variča sa skladá z dvoch častí - ponornej časti s vnútornou varnou špirálou a hornej časti s elektronikou a okrúhlym dotykovým displejom. Tam si vyberiete požadovanú teplotu, čas varenia a čas. Je tiež veľmi bezpečný na používanie - má háčik a upínaciu skrutku. Všetko ovládate buď pomocou 4 dotykových tlačidiel, alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie G21 Smart Home (iOS a Android), ktorá je v češtine. Pomocou aplikácie si môžete pripraviť večeru ešte pred príchodom z práce - stačí vložiť zabalené ingrediencie do hrnca s vodou, pomocou aplikácie vybrať recept a je to hotové - je to také jednoduché! Môžete pripraviť dokonale šťavnaté steaky, ryby alebo voňavú zeleninu.
Výhody zariadenia:
- Minimálne zmeny pripravovaných potravín
- Maximálne zachovanie prirodzenej chuti, vône a štruktúry
- Zachovanie takmer rovnakej hmotnosti zložiek
- Nižšia degradácia výživových látok
- Jednoduchá príprava - ak máte zabalené zmrazené suroviny, stačí dať príslušný počet porcií do hrnca s vodou, kde sa rozmrazia a pripravia metódou sous-vide
- Dlhšia trvanlivosť zložiek - čerstvo zabalené potraviny vydržia v chladničke pred varením až päť dní
Varenie sous-vide
Varenie vo vákuu alebo varenie sous-vide je pomalé varenie pri teplotách pod bodom varu. Prísady na varenie sous-vide sa zavákuujú do fólie, aby sa zachovali všetky zdravé látky, živiny a vitamíny, ako aj plná vnútorná chuť a vôňa, ktoré sa nezničia pôsobením vysokých teplôt. Pri pomalom varení metódou sous-vide dochádza len k minimálnym zmenám pripravovaného pokrmu a zachováva sa jeho maximálna prirodzená chuť. Vďaka spracovaniu surovín v nepriepustných a uzavretých nádobách nedochádza k vylúhovaniu do vody ani k odparovaniu prchavých senzorických látok. To súvisí aj s nízkym úbytkom hmotnosti. Teplota je nižšia ako pri iných kulinárskych úpravách, čo vedie k menšiemu rozkladu výživných látok. Hermetické uzavretie bez prístupu vzduchu pôsobí ako prevencia proti aeróbnym mikroorganizmom, ktoré by mohli potraviny zničiť.