Horúca čokoláda a iné nápoje

Spríjemnite si deň kvalitnou horúcou čokoládou, horúcim jablkom či horúcou hruškou. Zabudnite na dlhú prípravu vďaka značke Hot Apple a Starbucks si horúcu čokoládu a jablko vychutnáte raz-dva.

Kategórie produktov

Zobrazujeme 5 výsledkov Použite filter pre spresnenie požiadaviek.

Hot Apple Horúca brusnica (553g)

Hodnocení: 5 z 5, počet hodnocení: 1

HOT APPLE HORÚCA BRUSNICA

Typ čaju: sypaný, Zloženie čaju: brusnice


10,99 €

Hot Apple Horúca hruška (553g)

Hodnocení: 5 z 5, počet hodnocení: 2

hotapple pear

Typ čaju: sypaný


10,99 €

Hot Apple Horúce jablko (553g)

Hodnocení: 5 z 5, počet hodnocení: 5

hotapple 553

Typ čaju: sypaný


10,99 €

Starbucks® Signature Chocolate 330 g

Hodnocení: 0 z 5, počet hodnocení: 0

Starbucks® Signature Chocolate 330g.1

Hmotnosť: 330 g


6,49 €

Starbucks® Signature Chocolate 10× 22 g

Hodnocení: 0 z 5, počet hodnocení: 0

Starbucks® Signature Chocolate.1

Výpredaj

Hmotnosť: 220 g


6,49 €

O kategórii

História horúcej čokolády

 

Slovo čokoláda pochádza pravdepodobne z aztéckeho slova xocolātl ( horúca voda). Samotná horúca čokoláda je nápoj starý viac ako 3 000 rokov, pôvodom z Južnej Ameriky.

Do Európy sa čokoláda dostala vďaka zámorským objavom. Prvé kakaové bôby sa na európskom území objavili v 16. storočí v Španielsku. Zo svojich výprav ich priniesol moreplavec Hernán Cortéz. Po vzore indiánov z Južnej Ameriky sa na kráľovskom dvore začala pripravovať horúca čokoláda, len sa do nej pridalo korenie a cukor.

Postupne sa sláva horúcej čokolády dostala aj do Francúzska a Veľkej Británie, kde sa v 17. storočí začali objavovať prvé čokoládovne. Tento nápoj si však mohli dovoliť len vyššie vrstvy.

Čokoláda sa viac rozšírila pro vytvorení prvej tabuľkovej čokolády a dnes si môžete dopriať horúcu čokoládu kedykoľvek z pohodlia domova.

Recept na domácu horúcu čokoládu

 

Receptov na horúcu čokoládu je veľa. Prakticky fungujú na rovnakom princípe: v smotane alebo v plnotučnom mlieku rozpustíte čokoládu a pridáte korenie či cukor. Konzistenciu ovplyvníte množstvom mlieka či smotany a tiež množstvom čokolády. Pre zahustenie môžete použiť aj škrob, pozor ale aby sa vám horúca čokoláda nepremenila v puding.

 

Ak ale chcete mať istotu, že sa horúca čokoláda podarí, bude lepšie siahnuť po horúcej čokoláde Starbucks. Jej príprava je jednoduchá a výsledok zaručený. Nie každý miluje čokoládu, aj pre takého hosťa máme riešenie – horúce nápoje Hot apple: horúce jablko, hruška a brusnica.