Hotdogovače

Domáci párok v rožku rýchlo pripraví hotdogovač. Hotdogovače zohrejú pečivo i párky podľa vlastného výberu už do 5 minút od zapnutia.

Kategórie produktov

Aplikované filtre

Zmazať všetky filtre

27,00 € - 27,00 €
Cena

Zobrazujeme 0 výsledkov Použite filter pre spresnenie požiadaviek.

O kategórii

Ako pripraviť domáci párok v rožku

Hotdogovač je prístroj na domácu výrobu hotdogov, a to už do 4 až 5 minút od zapnutia. S hotdogovačom už nebudete mať čas pocítiť hlad, vždy budete mať teplé a rýchle jedlo po ruke. Hotdogovače majú jednoduché ovládanie a údržbu, a sú technicky nenáročné pre všetkých používateľov.

 

Čo robí hotdogovač

Základnou funkciou hotdogovača je pripraviť párok v rožku. Funkcie sa však líšia od konkrétneho zariadenia, a tak v niektorých môžete pripraviť aj vajíčka, zeleninu na pare, kukuricu alebo rozmraziť pečivo. Podľa nasledovných parametrov získate prehľad v tom, ako si vybrať domáci hotdogovač do vašej kuchyne.

 

Technické parametre hotdogovačov

Príkon hotdogovača sa pohybuje medzi 350 až 650 W, tieto čísla však nijak neovplyvňujú kvalitu či rýchlosť prípravy. 

Podľa objemu potom rozlišujeme domáce hotdogovače a komerčné hotdogovače. Klasické domáce párkovače pojmú 6 párkov, ktoré dokážu byť zohriate už do 4 minút. Komerčné hotdogovače zvládnu súčasne pripraviť aj 16 párkov, ich príprava potom trvá 10 až 15 minút.

V domácnostiach s malými deťmi sa dajú oceniť najmä hotdogovače s bezpečnostnou poistkou proti prehriatiu, hotdogovače s protišmykovými nožičkami alebo hotdogovače s jednoduchou údržbou a možnosťou čistenia v umývačke riadu.

 

Hotdogovač na pečivo

Časť hotdogovača je vždy určená na pečivo, prevažne sa jedná o rožky a menšie bagety. Pri domácej príprave si môžete zvoliť vlastné pečivo, tmavé i celozrnné – a vyskúšať si tak zdravšiu verziu tejto pochúťky.

Niektoré hotdogovače obsahujú nástrčné tŕne z nehrdzavejúcej ocele, ktoré rožky zohrejú a napichnú tak, aby sa do nich párok zmestil. 

Na domácu prípravu hotdogu stačí hotdogovač s jedným nástrčným tŕňom, zatiaľ čo stánky a reštaurácie určite uprednostia hotdogovače s 2 a viac tŕňmi. Tento druh európskeho hotdogu pochádza z Nemecka.

Príprava amerického hotdogu sa od nášho párku v rožku líši spôsobom prípravy pečiva. V USA rožky prepolia a obe časti pečiva opečú. Pokiaľ chcete doma zažiť americkú kuchyňu, vybrať si môžete aj hotdogovač na prípravu amerického hotdogu s priehradkou na opekanie pečiva. Na hotový hotdog sa hodí kečup, horčica, majonéza, kyslé uhorky i opečená cibuľka.

 

Párkovač na ohrievanie párok

Párkovač je vždy súčasťou hotdogovača. Je to časť, ktorá zohrieva párky a udržuje ich vždy pripravené k jedlu. Domáci párkovač ponúka možnosť vybrať si akékoľvek párky – či už domáce s vysokým obsahom mäsa, menej mastné klobásy alebo vegánske párky, sójové párky či iné zdravšie alternatívy.