Hrnce

Hrniec je nevyhnutná súčasť kuchynského riadu, ktorá pomáha variť tie najlepšie dobroty pre celú rodinu. Kvalitné hrnce vydržia veľa rokov každodenného používania a predávajú sa v rôznych materiáloch, veľkostiach i dizajnoch. Uvariť chutné jedlo nebolo nikdy tak jednoduché ako v kvalitnom hrnci podľa vašich predstáv.

Kategórie produktov

Aplikované filtre

Zmazať všetky filtre

Siemens
Značka

Zobrazujeme 3 výsledky Použite filter pre spresnenie požiadaviek.

Siemens HZ9SE060 set riadu

Siemens HZ9SE060.1

Set riadu, Počet hrncov: 6, Počet pokrievok: 3, Materiál hrnca: nerez, Materiál rúčok: nerez, Vhodný na indukciu


269,99 €

Siemens HZ9SE040 set riadu

Siemens HZ9SE040 set riadu.1

Set riadu, Počet hrncov: 4, Počet pokrievok: 2, Materiál hrnca: nerez, Materiál rúčok: nerez, Vhodný na indukciu


215,99 €

Siemens HZ9SE030 set hrncov 3ks

Siemens HZ9SE030 set hrncov (3 ks)

Set hrncov, Počet hrncov: 3, Počet pokrievok: 2, Materiál hrnca: nerez, Materiál rúčok: nerez, Vhodný na indukciu


115,99 €

O kategórii

Najlepšie hrnce do domácnosti

Veľké hrnce i malé hrnce sú potrebné v každej kuchyni. Skúsení kuchári hľadajú hrnce na polievky, hrnce na omáčky a rôzne špeciality. Nováčikovia vo varení si vyberajú skôr hrnce na cestoviny, hrnce na mlieko i hrnce na ohrev. Záleží hlavne na vašom obľúbenom jedle, ale v zásade si najlepšie hrnce do vašej kuchyne vyberiete podľa nasledujúcich kritérií.

Objem hrncov

Pre koľko ľudí bude hrniec pripravovať jedlo a aké zásoby si robíte, to je hlavný bod objemu. Malé hrnce do 2 litrov sa hodia na rýchle jedlá, pudingy, polotovary alebo ohriatie menšej porcie. Malé hrnce 2,5 l sa hodia do domácností s 1 až 2 osobami. Stredne veľké hrnce do 5l sú tie najčastejšie. Sú ako stvorené na polievku i iné domáce pochúťky pre bežnú rodinu.

Veľké hrnce s objemom od  5l do 15 l už dokážu nasýtiť aj veľké rodiny s vysokým počtom členov. Pri výbere veľkých hrncov si dávajte pozor na rozmery, aby ste ich prípade mohli vo svojej kuchyni alebo chladničke uskladniť.

Cena hrncov

Kvalitný hrniec bude vašu rodinu dlhé roky zásobovať zdravou prípravou akéhokoľvek jedla, zatiaľ čo lacné hrnce pomôžu napätému rozpočtu. Hrnce do 100 eur sú skvelým kuchynským riadom na každodenné varenie s dlhou životnosťou.

Materiál a farba hrncov

Farba hrnca je často najobľúbenejší parameter pri rozhodovaní, či už preferujete retro hrnce alebo chcete medené hrnce zladiť so štýlom kuchyne. Nerezové hrnce sú fenoménom dnešnej doby. Hodia sa do každej kuchyne a nehrdzavejúca oceľ zaručuje vysokú kvalitu a zdravú prípravu potravy. Tajomné čierne hrnce sú často používané v modernej kuchyni.

Počet hrncov

Ak práve kupujete kuchynský riad a zariaďujete si celú kuchyňu, oplatí sa kupovať sady hrncov. Kuchynský riad tak bude spolu krásne ladiť a variť bude jedna radosť. Ak vám ale práve odišiel hrniec alebo chcete doplniť svoju sadu riadu, vyberte si z jednotlivých kúskov podľa farby alebo značky: Tefal hrnce, Delimano hrnce, Lamart hrnce a iné.

Druh hrncov

Pokiaľ máte doma plynový sporák, váš výber je široký. Hrnce vhodné na indukciu budú pasovať nielen na indukčné sporáky ale aj ostatné elektrické sporáky. Aké jedlo vám najviac chutí, také hrnce doma potrebujete. Podľa typu varenia si môžete vybrať typy hrncov, ktoré sú vašej kuchyni najbližšie: parné hrnce, elektrické hrnce, multifunkčné hrnce, zaváracie hrnce a množstvo ďalších.

Pomalý hrniec

Ak ešte stále neviete, čo je pomalý hrniec, prichádzate o jednoduchosť varenia. Pomalý hrniec spočíva v tom, že do neho nahádžete všetky prísady, nastavíte čas a teplotu a viac sa vareniu nemusíte venovať. Pomalé varenie na cca 80 – 90 °C umožňuje, aby sa pochúťka dlhšie varila na nižších teplotách a mala dostatok času získať dokonalú šťavnatú a intenzívnu chuť. Pomalý hrniec dokáže zabezpečiť, aby jedlo nikdy neprihorelo.

Tlakový hrniec

Tlakový hrniec je opak pomalého hrnca. Tlakový hrniec koncentruje vysoký tlak v hrnci a jedlo pripraví veľmi rýchlo. Tlakový hrniec sa nazýva tiež kuchta, a nielenže jedlo pripraví rýchlejšie ako napríklad klasické hrnce alebo nerezové hrnce, ale aj zachová vitamíny v potrave a ušetrí energiu.

Na otázku aké hrnce sú najzdravšie by teda tlakový hrniec stál na prvých priečkach spolu s parným hrncom.

Ako používať tlakový hrniec

Tlakové hrnce umožňujú varenie jedla bez toho, aby sa dotklo vody. Najdôležitejšie je dávať pozor množstvu vody, ktoré do tlakového hrnca nalejete – maximálne do 2/3 nádoby. Tlakový hrniec potom naplňte potravinami, hrniec zatvorte a skontrolujte tlakový ventil, ktorý musí byť dobre utesnený. Teraz už len položte tlakový hrniec na sporák alebo indukčnú dosku s vysokou teplotou a počkajte na pišťanie. V tej chvíli znížte teplotu a začnite počítať dobu varenia. Pred otvorením tlakového hrnca najskôr nechajte odísť paru a buďte opatrní pred obarením a spálením.