Keramické panvice

Kvalitné keramické panvice majú masívnu konštrukciu a nepriľnavý povrch, čo im umožňuje pripravovať jedlo bez alebo s malým množstvom oleja či tuku. Odolná keramické panvica musí byť v každej kuchyni, kde sa dbá na zdravé stravovanie.

Kategórie produktov

Aplikované filtre

Zmazať všetky filtre

indukcia
Typ ohrevu

Zobrazujeme 4 výsledky Použite filter pre spresnenie požiadaviek.

Greenpan CC003106-001 Smart keramická panvica 28cm

Greenpan CC003106-001

Panvica, Typ panvice: klasická, Priemer panvice: 28 cm, Typ ohrevu: plyn, indukcia, sklokeramika, elektrina, Materiál panvice: nerez,…


46,99 €

Greenpan CC003338-001 Smart sada keramických panvíc 20cm,28cm

Greenpan CC003338-001

Panvica, Typ panvice: klasická, Typ ohrevu: plyn, indukcia, sklokeramika, elektrina, Materiál panvice: nerez, Nepriľnavý povrch, Vhodné do…


82,99 €

Greenpan CC003105-001 Smart keramická panvica 24cm

Greenpan CC003105-001

Panvica, Typ panvice: klasická, Priemer panvice: 24 cm, Typ ohrevu: plyn, indukcia, sklokeramika, elektrina, Materiál panvice: nerez,…


39,99 €

Greenpan CC003104-001 Smart keramická panvica 20cm

Greenpan CC003104-001

Panvica, Typ panvice: klasická, Priemer panvice: 20 cm, Typ ohrevu: plyn, indukcia, sklokeramika, elektrina, Materiál panvice: nerez,…


35,99 €

O kategórii

V čom je keramická panvica výnimočná

Keramické panvice zažívajú v posledných rokoch obdobie slávy, a to vďaka veľkému ohlasu okolo zdravej prípravy jedál. Špeciálny nepriľnavý povrch a masívna konštrukcia zabezpečujú zdravé varenie, keďže stačí len minimálne množstvo oleja. Pri niektorých pokrmoch nemusíte pridávať žiaden tuk. Keramická panvica je jednoduchá na čistenie a umývanie.

Medzi najdôležitejšiu vlastnosť patrí odolnosť. Keramické panvice sú odolné voči extrémne vysokým teplotám, voči nárazom a pádom, odolné voči poškriabaniu a je takmer nemožné pripáliť jedlo na keramických panviciach. Pre skutočnú odolnosť voči pripáleniu je vhodné nájsť konštrukciu s hrúbkou minimálne 3 mm.

Keramická panvica sa rýchlo a rovnomerne zahrieva, preto stačí variť na slabom plameni a pri nízkych teplotách.

Výhody keramickej panvice

Keramické panvice ponúkajú pri varení množstvo výhod:

  • Masívna konštrukcia
  • Nevšedný a originálny dizajn v rôznych farbách
  • Nepriľnavý povrch
  • Odolnosť až do 300 °C
  • Ergonomická rukoväť
  • Odolné voči poškriabaniu
  • Jednoduché čistenie
  • Extrémne dlhá životnosť pri správnom používaní
  • Ekologická výroba
  • Sú vhodné na všetky typy ohrevu, vrátane indukcie

Nevýhody keramickej panvice

Aj keď je keramické panvice skvelý pomocník pri príprave zdravých pokrmov, je dôležité používať ju správnym spôsobom. Pri nesprávnom používaní môžete keramickú panvicu rýchlo zničiť. Keramické panvica funguje inak ako teflónová panvica, pri keramike je dôležité správne narábanie s teplotou, inak môžete jedlo pripáliť.

Príprava mäsa na keramickej panvici môže dať zabrať – mäso sa môže pripáliť alebo varenie trvá príliš dlho kvôli nízkym teplotám. Keramické panvice sú ideálnym pomocníkom do vegetariánskej kuchyne.

Cena keramickej panvice

Ceny keramických panvíc sa pohybujú v rozpätí od 30 do 130 euro. Cena keramickej panvice sa úzko spája s jej odolnosťou a životnosťou. Zatiaľ čo je možné si zakúpiť cenovo dostupnú klasickú panvicu v dobrej kvalite, pri keramickej panvici platí vyššia cena = vyššia kvalita. Lacné keramické panvice majú často príliš úzku konštrukciu, a tak nie sú dostatočne odolné. Minimálna hrúbka tela panvice by mala byť 3 mm. Čím vyššia hrúbka tela panvice, tým vyššia bude jej odolnosť.            

Keramické panvice a umývačka riadu

V návodoch často nájdete, že keramické panvice sú vhodné do umývačky riadu. Na toto tvrdenie si dajte pozor! Samotná umývačka riadu nemôže keramike ublížiť, ale leštenie výrazne skráti jej životnosť. Leštiaci program v umývačke riadu je agresívny, a tak sa môže štruktúra zanesenej keramickej hmoty rýchlo zničiť.

Ako variť na keramickej panvici

Aby ste z keramickej panvice vyťažili maximum, je dôležité panvicu správne používať. Keramické panvice fungujú inak ako oceľové panvice (tie sú vhodné na mäso). Keramické panvica naozaj slúžia na prípravu zdravých jedál a pre kuchárov, ktorým sa občas podarí pripáliť i obyčajné vajíčka. Keramické panvice nevypúšťajú nezdravé PFOA látky.

Aj keď je možné na keramickej panvici variť bez oleja, minimálne množstvo tuku prispieva k jej adhéznym vlastnostiam. Pre udržanie zdravej stravy môžete zvoliť zdravé bio oleje.

Pri milovníkov ostrého a dochuteného jedla máme ďalší tip – korenie pridávajte až na hotové jedlá. Pokiaľ jedlo na keramickej panvici okoreníte ešte pred varením, korenie sa môže spáliť alebo skarbonizovať, a prispeje tak k zničeniu panvice.

Na prípravu mäsa si vyberte iný materiál panvice. Keramické panvice ideálne využijete na varenie pri nižších teplotách.