Elektrické krájače

Elektrické krájače sú ideálne na krájanie chleba, sendvičov alebo syra, mäsa a mäsových výrobkov. Poskytnú vám profesionálne nakrájaný produkt, s presnosťou a ľahkosťou.

Kategórie produktov

Zobrazujeme 0 výsledkov Použite filter pre spresnenie požiadaviek.

O kategórii

Rovnomerné plátky vďaka elektrickým krájačom

Je treba prichystať občerstvenie pre veľkopočetnú rodinu alebo na oslavu? Objednal si niekto chlebíčky? To nebude problém. Pomocou šikovného elektrického krájača budete mať raz dva úhľadné, pravidelné tvary veky, chlebíka, zeleniny, ovocia, ale i najrôznejších syrov, šunky a mäsových výrobkov. A elektrický krájač poradí si i so zmrznutým mäsom!

Elektrické krájače sú síce ťažšie, robustnejšie, avšak oproti tomu majú hneď niekoľko výhod, ktoré rozhodne oceníte:

  • sú stabilné, mávajú prísavné nožičky, aby sa pri krájaní ani nepohli
  • kvalitný a perfektný rez
  • nastavenie šírky plátku
  • majú ochranné prvky
  • môžete s ním krájať i zmrazené a tvrdé potraviny

 

Pri výbere elektrického krájača sa sústreďte na:

  • príkon, v ponuke sú od 65 do 160 W
  • hrúbku rezu, od 14 do 23 mm
  • materiál, väčšinou to býva kombinácia plastu, nerezu a kvalitnej ocele, čo plne postačuje na použitie v domácnosti
  • obľúbenú značku
  • cenu, ktorá sa môže pohybovať od 39 € do 420 €, v prípade vstavaného krájača do 500 € 
  • ochranné prvky: bezpečnostný zámok, brzda, spínač, detská poistka

Na krájanie menších potravín, ako je napríklad uhorka, mrkva, paprika, paradajka, cibuľa využijete aj všestranné multikrájače. Niektoré multikrájače majú dokonca výmenné kotúče na rôzne hrúbky krájania a strúhania, prípravu rovnomerných hranolčekov, či zeleniny Julliene.

Ak máte najradšej všetko vo svojich rukách, tak môžeme odporučiť klasické kuchynské nože alebo sady nožov, ktoré sú základom pri varení. Na pečivo sa používa veľký zúbkový nôž, ktorý si poradí s mäkkou striedkou i tvrdou kôrkou. Využijete ho však i na údeniny a syry. Na krájanie a čistenie zeleniny a ovocia využijete krátky, malý nožík alebo škrabku. Kuchársky nôž so širokou čepeľou zase využijete na jemné sekanie a krájanie zeleniny, byliniek. Na prípravu filetov využijete zase ostrý nôž s tenkou a úzkou čepeľou. A posledný do výbavy je sekáčik na mäso.

Rada: Či už sa rozhodnete pre profesionálne elektrické krájače, šikovné malé multikrájače alebo klasiku, hlavne pozor na prsty!