Panvice

Panvice sú všestranným pomocníkom do kuchyne. Kvalitné panvice rovnomerne rozkladajú teplo, a tak dokážu pripraviť sladké palacinky, vypražiť šťavnaté kúsky mäsa i udusiť čerstvú zeleninu. Obohaťte svoju kuchyňu o nové recepty s jednoduchou prípravou na panvici.

Aplikované filtre

Zmazať všetky filtre

Doprava zadarmo
Štítok

Zobrazujeme 0 výsledkov Použite filter pre spresnenie požiadaviek.

O kategórii

Ako vybrať panvicu

Medzi najväčšie výhody panvíc patrí kvalitný materiál a schopnosť rovnomerného rozloženia tepla. Rýchla reakcia na zmenu teploty zaručuje bezpečné varenie, vyprážanie či smaženie i dusenie pokrmov. Vyberte si jednu kvalitnú panvicu alebo celú sadu panvíc pre každú špecialitu domáceho kuchára.

Pri výbere panvice je dôležité zistiť, ako zvyknete panvicu používať. Ak potrebujete panvicu do rúry, ideálne sú panvice s odnímateľnou rukoväťou. Na dusenie je dôležité, aby ste našli panvicu s pokrievkou. Milovníci čistoty i tí, ktorým nevonia umývanie riadu, si určite s radosťou zvolia panvice vhodné do umývačky riadu.

Nižšie parametre vám pomôžu vybrať si najlepšie panvice priamo do vašej domácnosti.

Povrch panvice

Panvice s nepriľnavým povrchom tvoria dnes najväčšiu časť na trhu s panvicami. Nepriľnavý povrch vás zachráni, keď robíte veľa vecí naraz alebo sa len učíte variť. Nikdy sa totiž jedlo nepripáli. Prihorené volské oko alebo roztrhané palacinky budú vo vašej domácnosti už len minulosťou.

Pri povrchu panvice je najdôležitejšia bezpečnosť. Dajte si pozor, aby panvica neobsahovala PFOA, olovo ani kadmium – bezpečnosť a zdravie musí byť pri varení vždy na prvom mieste.

Priemer panvice

Jedlo, ktoré budete na panvici pripravovať i počet hladných krkov doma pomôžu pri výbere veľkosti panvice.

 

Materiál panvice

Hliníkové panvice sa dnes vyrábajú z recyklovateľných a bezpečných materiálov, ktoré zabezpečujú extrémne dlhú životnosť. Hliníkové panvice sú vhodné na všetky druhy ohrevu okrem indukcie.

Oceľové panvice sú univerzálne na všetky typy ohrevov. Oceľová panvica je často odolná voči poškriabaniu a pri príprave jedla ani nepotrebujete olej či masť.

Nerezové panvice farbou i materiálom dokonale zapadajú k nerezovým hrncom. Elegantný a príjemný dizajn s vysokou kvalitnou je vhodný aj na indukciu, a tak je to riešenie do každej modernej kuchyne.

Typ ohrevu panvice

Panvice si tiež vyberajte podľa svojej kuchyne a domácnosti. Na čom doma varíte a aký typ ohrevu používate, takú panvicu si zvoľte.

Typy panvice

  • Klasické panvice majú priemernú hĺbku a rovnomerné dno, hodia sa takmer na čokoľvek.
  • Wok panvice sú hlboké a majú úzke dno, ázijská kuchyňa a rezance z nich chutia najlepšie.
  • Grilovacie panvice majú špecifický povrch pripomínajúci gril, hodia sa na grilované mäso i grilovanú zeleninu.
  • Panvice na palacinky sú veľmi nízke a zmestí sa na ne len tenká vrstva cesta.
  • Špeciálne panvice majú napríklad odnímateľnú rukoväť, majú pokrievku alebo iné špeciálne funkcie.
  • Keramické panvice sa spájajú so zdravou prípravou pokrmov, varenie na nich trvá dlhšie ako na iných.
  • Teflónové panvice sú najpoužívanejšie panvice vôbec. Dnes už sa vyrábajú zo zdravých materiálov, ľahko sa však dajú poškrabať a majú nižšiu odolnosť voči vysokým teplotám.