Potravinové a kuchynské teplomery

Potravinové a kuchynské teplomery pomáhajú uvariť jedlo na bezpečnú a ideálnu teplotu, aby malo tú najlepšiu chuť. Potravinové teplomery navyše zabraňujú prevareniu a umožňujú bezpečne skladovať potraviny.

Kategórie produktov

Aplikované filtre

Zmazať všetky filtre

Martin
Dostupnosť v predajniach

Zobrazujeme 4 výsledky Použite filter pre spresnenie požiadaviek.

O kategórii

Potravinové a kuchynské teplomery na bezpečné varenie

Kuchynské teplomery určujú presnú teplotu jedla už do pár sekúnd – a tak chránia pokrmy pred pripálením alebo prevarením. Potravinový teplomer do kuchyne sa hodí najmä pri príprave mäsa: hydiny, pečene, bravčových kotliet alebo burgerov. Okrem toho sa dá využiť aj na meranie teploty nápojov – kuchynské teplomer na víno presne určí teplotu skladovania alebo ideálnu teplotu na pitie.

Kuchynský teplomer je teda skvelé a praktické kuchynské náradie pre kuchárov, ktorí nasledujú recepty krok po kroku a milujú pripravovať medzinárodné špeciality v dokonalej verzii.

Digitálny vpichový teplomer na mäso

Vpichový teplomer na mäso sa dá využiť aj na meranie teploty iných pokrmov. Napájanie býva na baterky alebo na dobíjanie cez elektrinu. Digitálne kuchynské teplomery sa líšia svojimi funkciami a cenami. Tu je pár funkcií digitálneho vpichového teplomera do kuchyne, ktoré by nemali chýbať:

  • Presné meranie teploty
  • Široký merací rozsah, ideálne od -50 °C do 300 °C
  • Funkcia na vypočítanie priemeru meraných teplôt
  • Dlhšia meracia sonda je praktická najmä pri meraní teploty nápojov
  • Rýchle meranie teploty už od 8 sekúnd
  • Funkcia automatického vypnutia
  • Jednoduché ovládanie a pevná konštrukcia
  • Kuchynský teplomer vhodný aj na chladné a mrazené pokrmy
  • LCD (podsvietený) displej s nameranou teplotou
  • Vpichový teplomer s magnetom na pripnutie na hrniec či kdekoľvek v kuchyni
  • Ukazovateľ nízkej batérie

Analógový potravinársky teplomer

Vpichový teplomer na mäso nemusí byť len digitálny. Kovový potravinársky teplomer dokáže rovnako spoľahlivo ukázať správnu teplotu pre jednotlivé druhy mäsa. Zapichnutím meracej sondy do vnútra mäsa ľahko zistíte presnú teplotu a to, či je už mäso bezpečne uvarené. Rozsah merania pri analógových teplomeroch býva od 0 °C do 120 °C.

Kuchynský teplomer na víno

Na meranie optimálnej teploty vína sa dá použiť klasický vpichový teplomer do kuchyne, no existuje aj špeciálny potravinový teplomer na víno v tvare prstenca. Okrúhla plastová konštrukcia sa jednoducho pripevní na fľašu s vínom a o pár sekúnd ukáže na displeji aktuálnu teplotu.

Teplotný rozsah teplomerov na víno sa pohybuje od 0 °C do 50 °C, a preto využitie teplomerov na víno nie je tak všestranné ako pri vpichových teplomeroch. Milovníci vína však na tento kuchynský doplnok nedajú dopustiť.

Analógové teplomery do kuchyne

Kuchynské teplomery nemusia slúžiť priamo len na meranie potravín.

Teplomer do chladničky umožňuje správnu reguláciu teploty v chladničke, vďaka čomu dlhšie pretrvá čerstvosť potravín.

Vlhkomer sa hodí do kuchyne ale aj iných miestností v domácnosti, ktoré sú náchylné na vlhký vzduch, a tak chráni priestor a steny pred plesňou.

Ako používať teplomer na potraviny

Ak je tak uvedené u výrobcu, klasické kuchynské teplomery sú odolné voči vysokým teplotám, a tak ich môžete nechať v rúre aj počas celého pečenia.

Kuchynský teplomer na mäso zapichnite do hydiny či iného mäsa, ideálne do tej najhrubšej časti v strede. Vyhnite sa tuku a kostiam. Vpichový teplomer na mäso nechajte na mieste počas celého pečenia. Teplota by sa mala zaznamenávať každých 30 sekúnd, a tak môžete teplotu priebežne kontrolovať.

TIP: Pri príprave rezňov, burgerov, steakov a iných mäsových pokrmov bez kosti vkladáme kuchynský teplomer zboku, alebo používame digitálny teplomer.

Digitálne teplomery neodporúčame nechávať v rúre počas celého varenia, ale teplotu kontrolovať priebežne. Digitálny teplomer na mäso zaznamená presnú teplotu už do pár sekúnd. Vždy dodržujte návod na použitie konkrétneho výrobku.