Sušičky ovocia

Sušičky ovocia vám pomôžu pripraviť sušené ovocie v pohodlí domova. Práca s nimi je jednoduchá, pričom naraz môžete sušiť viac druhov ovocia. Vyrobte si zdravú pochúťku plnú vitamínov.

Kategórie produktov

Zobrazujeme 0 výsledkov Použite filter pre spresnenie požiadaviek.

O kategórii

 

Sušičky ovocia

 

Sušili už dávno naše babičky, ale zabralo to veľa času, trpezlivosti a hlavne priestoru. Pre moderné gazdinky sú vyvinuté sušičky ovocia, ktoré pomôžu efektívne spracovať veľkú úrodu. Pri sušení sa odparí z ovocia a zeleniny len voda, živiny a dôležitá vláknina ostávajú zachované. Zvýrazní sa chuť a vôňa ovocia.

 

Sušené plody môžete len tak ujedať na olovrant alebo nimi vyzdobiť koláče, sušienky, či pridať do domáceho müsli alebo jogurtu.

Sušené paradajky zase využijete pri príprave nátierky, ako spestrenie jedál a šalátov alebo ich môžete naložiť do oleja a dochutiť bylinkami.

 

Výber sušičky

 

Sušičku môžete vyberať podľa svojej overenej značky, výkonu či rozmerov. Pri rozhodovaní vám pomôže počet roštov 1 až 5 alebo 6 až 10. K niektorým sušičkám si môžete dokúpiť ďalšie mriežky a navýšiť tak kapacitu.

 

TIP: Na jednotlivých mriežkach môžete súčasne sušiť rôzne ovocie a zeleninu bez toho, aby od seba nabrali vône a ušetríte tak čas i energiu.

 

Skvelou voľbou s i sušičky s funkciou časovača, s ktorými si nastavíte dobu sušenia. Sušičku môžete nechať pracovať samostatne, a to aj vďaka poistke proti prehriatiu.

 

Čo sušiť v sušičke na ovocie

 

Sušením sa zabráni množeniu plesní a baktérií a usušené plody vám vydržia rok až dva. Zároveň viete, že sú bez akýchkoľvek konzervantov alebo aditív. Ovocie stačí umyť, prípadne zbaviť šupky pomocou šikovnej škrabky na ovocie a zeleninu, s ktorou vám pôjde práca od ruky. Potom už len nastavíte sušičku na správnu teplotu.

 

Po usušení je vhodné ich nechať hodinu odstáť a potom uložiť do nepriehľadných plastových alebo sklenených dózy na potraviny.

 

Pripravte si na zimu sušené

  • kôstkové ovocie
  • malvice
  • bobuľové ovocie
  • šípky
  • citrusy
  • exotické ovocie
  • paradajky
  • chilli papričky
  • hríby
  • zeleninu
  • mäso
  • bylinky
  • kvety na čaj a nálevy
  • raw dobroty

TIP: ak chcete, aby vaše jabĺčka a hrušky ostali prirodzene sfarbené a nezhnedli, stačí ich pred sušením namočiť do vody s citrónom.