Zrnková káva

Vôňa čerstvo zomletej kávy prebudí vašu domácnosť do pohodového rána. Zrnková káva je skvelou voľbou, pre tých, ktorý nechcú na kvalite svojej kávy uberať. Hodí sa na prípravu kávy nielen v kávovare, ale aj na filtrovanú kávu.

Kategórie produktov

Zobrazujeme 8 výsledkov Použite filter pre spresnenie požiadaviek.

Štrbské Presso Vending-Versailes 20/80 1kg

Štrbské Presso Vending-Versailes 20/80

Zrnková káva, Zloženie kávy: Robusta+Arabica, Hmotnosť: 1000 g


14,99 €

Jacobs Barista Espresso 500g

Jacobs Barista Espresso

Výpredaj

Zrnková káva, Typ kávy: Espresso, Zloženie kávy: Arabica, Hmotnosť: 534 g


9,00 € 8,99 €

Štrbské Presso Tradičné 10/90 250g

StrbskePresso_tradicne_01

Zrnková káva, Typ kávy: Espresso barista, Zloženie kávy: Robusta+Arabica, Hmotnosť: 250 g


3,59 €

Štrbské Presso Unique Violet 1kg

Štrbské Presso Unique Violet

Zrnková káva, Zloženie kávy: Robusta+Arabica, Hmotnosť: 1000 g


29,99 €

Štrbské Presso Unique Silver 1kg

Štrbské Presso Unique Silver

Zrnková káva, Zloženie kávy: Arabica, Hmotnosť: 1000 g


31,99 €

Štrbské Presso Barista Cafeterie 40/60 500g

Štrbské Presso Barista 40/60

Zrnková káva, Zloženie kávy: Robusta+Arabica, Hmotnosť: 500 g


8,69 €

Štrbské Presso Unique Blue 1kg

Štrbské Presso Unique Blue

Zrnková káva, Zloženie kávy: Robusta+Arabica, Hmotnosť: 1000 g


28,99 €

Štrbské Presso Unique Brown 1kg

Štrbské Presso Unique Brown

Zrnková káva, Zloženie kávy: Robusta+Arabica, Hmotnosť: 1000 g


27,99 €

O kategórii

Kávové zrná: Ako namlieť kávu na espresso či filter

Predtým, než sa pustíte do mletia kávy, ujasnite si, akým spôsobom ju pripravíte. Iná hrubosť mletia sa hodí na espresso a iná na filtrovanú kávu. To isté môžeme povedať aj o stupni praženia.

 

Typ

Stupeň praženia

Stupeň mletia

Turecká káva

tmavý

veľmi jemné mletie

Espresso

tmavý

jemné mletie

Filtrovaná káva

svetlý

stredné až hrubé mletie

 

Zámerne neudávame konkrétne stupne mletia, pretože každý výrobca mlynčeka na kávu má inú stupnicu. Odporúčame si pred jeho prvým použitím dopodrobna preštudovať návod.

 

Ako zrnkovú kávu skladovať

Zrnkovú kávu vám neodporúčame namlieť si dopredu. Doteraz sa totiž nenašiel spôsob, akým by boli jej aromatické a chuťové vlastnosti udržateľné aj po dlhšej dobe od namletia.

 

Vedeli ste, že?
Káva 30 minút po zomletí stratí väčšinu CO2 a ďalšie látky, ktoré vytvárajú chuť a arómu.

 

Našťastie zrnkovú kávu skladovať vieme. Rozhodne jej nesvedčí slnko a vlhko. Zrnkovú kávu skladujte v tmavých dózach v temne a suchu.

Robusta a arabica: Rozdiel spoznáte v chuti

Pri výbere zrnkovej kávy sa najčastejšie stretnete s odrodou robusta a arabica. Tá druhá tvorí 70 % celkovej produkcie kávy na svete.

 

Zrnková káva arabica má výraznú, jemnú chuť a nižší obsah kofeínu. Zrnková káva robusta sa vyznačuje zemitejšou chuťou a vyšším obsahom kofeínu. Na trhu častokrát objavíte aj zmesi robusty a arabicy, ktoré kombinujú ich chuťové vlastnosti.

 

Kávu si samozrejme môžete vyberať aj podľa svojej obľúbenej značky. U nás nájdete napríklad zrnkovú kávu L’or, illy, Delonghi, Starbucks, Tchibo ale aj slovenskú zrnkovú kávu Slovensko v srdci a mnoho ďalších.