Fritézy
Do chrumkava vysmažené, zlaté, šťavnaté – s fritézou máte úspech zaručený. Vyberajte fritézy s olejom, fritézy bez oleja alebo multifunkčné fritovacie hrnce. Zistite, čo je pre vás to pravé.
Kategórie produktov
Aplikované filtre
Zobrazujeme 0 výsledkov Použite filter pre spresnenie požiadaviek.
O kategórii
Ako vybrať fritézu
- Veľkosť: Ujasnite si, koľko miesta na fritézu máte a či ju vlastne máte kam dať a pripojiť. Dôležitá je teda aj dĺžka kábla.
- Objem: Čím väčší objem tým viac hladných krkov zasýti.
- Funkcie: Premyslite si, či chcete len vyprážať, alebo aj pripravovať iné pokrmy.
Ak si ujasníte tieto tri parametre, môžete sa presunúť k základným druhom fritéz.
Klasické fritézy
Klasická fritéza používa na vyprážanie olej. Pripravíte na jej všetky klasiky od hranoliek cez langoše až po rezne.
Nevýhodou fritézy s olejom je zložitejšie čistenie a nie úplne zdravá príprava pokrmov.
Teplovzdušné fritézy
Teplovzdušné fritézy si poradili s nezdravou prípravou na oleji a sú to vlastne fritézy bez oleja. Vyprážajú totiž na teplom vzduchu. Pokrmy sa tu pripravujú podobne ako v klasickej teplovzdušnej rúre avšak s fritézovým nádychom chrumkavosti.
Multifunkčné fritézy
Multifunkčné fritézy vynikajú svojou viacúčelovosťou. Zvládne nielen vyprážanie, ale aj pečenie, rozmrazovanie, grilovanie či zapekanie.
Vychytávky, ktoré uľahčia vyprážanie
A pri výbere fritézy nezabúdajte tiež na tieto užitočné typy:
- Skúste siahnuť po fritéze s viacerými zónami – pripravíte tak viac druhov surovín naraz.
- Priehľadný poklop – na svoje vyprážané mäsíčko budete vidieť od začiatku do konca.