G21 635408 nerezový box na údenie

Grilovacie náradie. Viac info

Popis produktu

Nerezový údenársky box po naplnení drevenými lupienkami dodá grilovaným pokrmom bohatú dymovú arómu. Box na údenie je určený pre labužníkov, na použitie ako príslušenstvo pre plynové grily aj pre grily na drevené uhlie.

Grilovací box G21

Nerezový grilovací box sa po naplnení drevenými lupienkami alebo štiepkami zavrie a vloží medzi horáky plynového grilu, prípadne na rošt grilu na drevené uhlie alebo elektrického grilu.

Po zatvorení veka grilu a zahriatí grilu sa z namočených drevených lupienkov začne uvoľňovať dym, ktorý naplní grilovací priestor a grilované mäso, ryby alebo ďalšie pokrmy získajú jedinečnú dymovú arómu. Box na údenie môžete použiť aj na doúdenie syrov, ovocia a zeleniny na grile.

Je vyrobený z nerezu a disponuje otvormi v spodnej stene aj vo veku. Vďaka týmto prieduchom sa dym uvoľňuje von z boxu a plní vnútorný priestor grilu. Vďaka kompaktným rozmerom 23 × 9 × 4 cm ho ľahko umiestníte medzi horáky plynového grilu alebo na rošt grilu na drevené uhlie alebo elektrického grilu. Veko grilu nechajte po celý čas grilovania s údiacim boxom zatvorené, aby dym mohol cirkulovať vnútri.

Čím box naplniť?

Pri voľbe drevených štiepok, lupienkov alebo odrezkov do boxu na údenie G21 máte veľký priestor na experimentovanie a objavovanie. Vyskúšajte rôzne typy dreva, škála chutí je neuveriteľná. Drevené lupienky alebo štiepky z orecha sa hodia k hovädziemu aj bravčovému mäsu. Dym z orechových štiepkov je silný a veľmi aromatický. Drevo z jablone je ideálne pre bravčové mäso a hydinu, jeho dymová aróma je jemná a sladkastá. Čerešňové drevo je skvelé a univerzálne, vhodné pre bravčové, hovädzie, hydinové i zverinu. Sladká a jemná chuť, ktorá sa dobre mieša s inými drevinami. Jelšové štiepky alebo lupienky sú ideálne k rybám a hydinovému mäsu. Ich dym je jemný a mäsu dodá nasladlú arómu.

Pred použitím odporúčame drevené lupienky alebo štiepky namočiť, aby vznikal dym a štiepky nezhoreli. Po namočení z drevených štiepkov dôkladne vyžmýkajte tekutinu, príliš mokré triesky a lupienky by sa namiesto dymenia len naparovali.

Chuť grilovaného mäsa či iných dobrôt a dymová vôňa by sa mali navzájom zladiť. Využite grilovací dymový box naplno a vložte do neho štiepky z rôznych druhov dreva podľa toho, čo práve grilujete.
Pohrať sa môžete aj s tekutinou, do ktorej drevené odrezky, štiepky alebo lupienky namáčate – citrónová šťava dodá vynikajúcu dymovú arómu rybám, morským plodom alebo bielemu mäsu, vyskúšať môžete aj jablkovú alebo ananásovú šťavu a výborná je tiež aróma z dymu drevených lupienkov, namočených v pive alebo ľahkom víne.

Hodnotenie

0,0 / 5

0 recenzií G21 635408 nerezový box na údenie

0% Kvalita
Nehodnotené

0% Hodnota za peniaze
Nehodnotené

Ako pracujeme s recenziami