Horúca čokoláda a iné nápoje

Spríjemnite si deň kvalitnou horúcou čokoládou, horúcim jablkom či horúcou hruškou. Zabudnite na dlhú prípravu vďaka značke Hot Apple a Starbucks si horúcu čokoládu a jablko vychutnáte raz-dva.

Kategórie produktov

Aplikované filtre

Zmazať všetky filtre

7,00 € - 10,00 €
Cena

Zobrazujeme 0 výsledkov Použite filter pre spresnenie požiadaviek.

O kategórii

História horúcej čokolády

 

Slovo čokoláda pravdepodobne pochádza z aztéckeho slova xocolātl (horúca voda). Samotná horúca čokoláda je nápoj starý viac ako 3 000 rokov, pôvodom z Južnej Ameriky.

Do Európy sa čokoláda dostala vďaka zámorským objavom. Prvé kakaové bôby sa na európskom území objavili v 16. storočí v Španielsku. Zo svojich výprav ich priniesol moreplavec Hernán Cortéz. Po vzore indiánov z Južnej Ameriky sa na kráľovskom dvore začala pripravovať horúca čokoláda, len sa do nej pridalo korenie a cukor.

Postupne sa sláva horúcej čokolády dostala aj do Francúzska a Veľkej Británie, kde sa v 17. storočí začali objavovať prvé čokoládovne. Tento nápoj si však mohli dovoliť len vyššie vrstvy.

Čokoláda sa viac rozšírila po vytvorení prvej tabuľkovej čokolády a dnes si môžete dopriať horúcu čokoládu kedykoľvek z pohodlia domova.

Recept na domácu horúcu čokoládu

 

Receptov na horúcu čokoládu je veľa. Prakticky fungujú na rovnakom princípe: v smotane alebo v plnotučnom mlieku rozpustíte čokoládu a pridáte korenie či cukor. Konzistenciu ovplyvníte množstvom mlieka či smotany a tiež množstvom čokolády. Pre zahustenie môžete použiť aj škrob, pozor ale, aby sa vám horúca čokoláda nepremenila na puding.

 

Ak ale chcete mať istotu, že sa horúca čokoláda podarí, bude lepšie siahnuť po horúcej čokoláde Starbucks. Jej príprava je jednoduchá a výsledok zaručený. Nie každý miluje čokoládu, aj pre takého hosťa máme riešenie – horúce nápoje Hot apple: horúce jablko, hruška a brusnica.