G21 Trofeo
Vákuový varič G21 Trofeo s príkonom 1 200 W poslúži pri domácom varení aj v reštauráciách. Nádoba, v ktorej prebieha varenie, môže mať objem až 30 litrov, teplotu je možné nastaviť od 5 do 95 °C s presnosťou na 0,1 °C. Jedná sa preto o ideálne zariadenie na prípravu vajec namäkko, steakov z hovädzieho i hydinového mäsa alebo dezertov. Záleží len na vašej chuti!
Vyladený do najmenších detailov
Zariadenie je vytvorené tak, aby ste ho mohli bezpečne používať pokojne každý deň. Telo sa skladá z 2 častí. Ponorný diel obsahuje vnútornú varnú špirálu. Vo vrchnej časti sa ukrýva elektronika. Nechýba ani okrúhly dotykový displej pre pohodlnú obsluhu.
Kľúčové vlastnosti:
- Použitie v kombinácii s až 30-litrovou nádobou
- Široké spektrum teplôt a pripravovaných pokrmov
- Elegantný dizajn s ponornou a vrchnou časťou
- Pomalé varenie zachováva nutričné látky aj chuť
- Prehľadný displej s jednoduchým nastavením
- Jednoduché upevnenie k nádobe vrátane fixácie výšky
- Možno pripravovať aj zamrazené potraviny
Majster varenia vo vákuu skvele poslúži v bežnej domácnosti aj reštaurácii.
Varenie ako v špičkovej reštaurácii
Zatiaľ čo prebieha pomalé varenie, vy sa môžete v pokoji venovať niečomu inému. Zariadenie môže pokojne pracovať cez noc a nachystať vám obed na druhý deň. Aj keď vám príprava zaberie len minimum času, budete mať istotu, že si pokrmy vytvorené metódou sous-vide zachovajú prirodzenú textúru, budú jemné a chutné. Aj v nich zostane maximum nutričných látok vrátane vitamínov.
Získate absolútnu kontrolu
Majte dokonalý prehľad nad priebehom varenia. Pomocou dotykového displeja môžete ľahko spustiť aj ukončiť program, nastaviť požadovanú teplotu a dobu, po ktorú bude príprava prebiehať. Je možné si tiež zobraziť aktuálnu, alebo naposledy nastavenú teplotu aj čas zostávajúci do konca programu.
Zavesenie v nádobe
Súčasťou prístroja je upevňovací klip. Ten má posuvnú doštičku, s pomocou ktorej nastavíte a zafixujete požadovanú výšku. Spodná časť klipsu nesmie byť pod vodou a hladina nesmie byť nižšia ako 11 cm. Súčasťou zariadenia je aj filter.
Príprava z vákuovaných potravín
Suroviny pre sous-vide prípravu je najskôr potrebné zavákuovať do fólie (vákuovačka nie je v balení). Nepriedušný obal funguje ako prevencia vniknutia organizmov a baktérií, ktoré by mohli potravinu zničiť. Táto technológia tiež znižuje úbytok hmotnosti a vďaka nízkej teplote pomáha uchovávať všetky živiny. Sous-vide varič G21 možno použiť aj na zmrazené vákuované potraviny.